Kongsi Nombor Digi AirSIM

Modified on Fri, 05 Apr 2024 at 01:28 PM

1. Apakah Kongsi Nombor AirSIM?

Kongsi Nombor Digi AirSIM ialah perkhidmatan yang membolehkan anda berkongsi nombor mudah alih anda dengan kedua-dua telefon pintar dan jam tangan pintar anda. Pada hanya RM10/bulan, anda boleh membuat dan menerima panggilan domestik serta menyambung ke Internet daripada jam tangan pintar anda, menggunakan nombor mudah alih Digi Postpaid yang sama. Kongsi Nombor Digi AirSIM boleh digunakan di kawasan liputan Digi 4G LTE.


2. Apakah Kongsi Nombor AirSIM?

Perkhidmatan Kongsi Nombor Digi AirSIM tersedia untuk pelanggan yang berada dalam pelan Pascabayar Digi secara besar-besaran. Ini terpakai kepada kedua-dua baris utama dan tambahan. Anda memerlukan telefon pintar dan jam tangan pintar yang serasi untuk menggunakan perkhidmatan tersebut. Untuk melanggan dan/atau menggunakan perkhidmatan Perkongsian Nombor Digi AirSIM, akaun anda mesti aktif tanpa jumlah tertunggak.


Untuk menikmati Kongsi Nombor Digi AirSIM, anda perlu:


Pastikan anda mempunyai iPhone dan Apple Watch yang serasi dengan sistem pengendalian yang betul dipasang (iOS 13.2 dan WatchOS 6.1), atau Samsung Galaxy Smartphone dan Watch (LTE) yang serasi.

  1. Semak sama ada anda berada pada pelan kadar Pascabayar Digi yang layak.
  2. Hidupkan VoLTE (Sila rujuk sini).
  3. Pastikan anda tidak mempunyai sebarang bil yang belum dibayar pada akaun Pascabayar Digi anda.


3. Apakah peranti yang disokong oleh Digi AirSIM?

Digi AirSIM boleh dipasangkan dengan:

  • Apple Watch Series SE/Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) atau lebih baru
  • Samsung Galaxy Watch Active2 (LTE) atau lebih baru   

Sekurang-kurangnya Watch OS 6.1 (Peranti Apple) perlu dipasang pada peranti ini. Semua peranti ini perlu disokong oleh VoLTE. Sebaik sahaja anda telah memasangkan jam tangan pintar anda ke telefon pintar anda, pilihan untuk mendaftar untuk Perkongsian Nombor Digi AirSIM akan tersedia melalui Aplikasi Watch pada telefon pintar anda.


Lebih banyak peranti akan disediakan pada masa hadapan.

 

4. Berapa banyak yang perlu saya bayar untuk Digi AirSIM?

Perkhidmatan Bahagian Nombor Digi AirSIM disediakan dengan harga RM10 sebulan.


5. Bagaimana untuk melanggan Digi AirSIM?

Untuk mengetahui cara melanggan perkhidmatan Perkongsian Nombor Digi AirSIM, anda boleh merujuk di sini.


6. Bolehkah saya berhenti melanggan/melanggan semula/menggantung Digi AirSIM saya?

Ya, anda boleh. Anda perlu masuk ke Kedai Digi untuk berhenti melanggan atau melanggan semula perkhidmatan Saham Nombor Digi AirSIM.

 

Jika anda menggantung talian Digi Postpaid anda secara sukarela semasa berada di perkhidmatan Digi AirSIM Number Share, hanya talian utama (iaitu telefon) akan digantung buat sementara waktu. Perkhidmatan Perkongsian Nombor Digi AirSIM yang disertakan tidak akan digantung. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggantung kedua-dua talian Pascabayar Digi dan perkhidmatan Kongsi Nombor Digi AirSIM, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan Digi.


Nota: Sekiranya anda memilih untuk memindahkan pemilikan talian anda kepada seseorang atau menukarnya kepada talian Prabayar, anda perlu berhenti melanggan daripada perkhidmatan Perkongsian Nombor Digi AirSIM sebelum anda boleh meneruskan.7. Apakah perkhidmatan tambahan lain yang disokong oleh AirSIM? 

Pemajuan Panggilan Tanpa Syarat (utama), Menunggu Panggilan dan Pegangan Panggilan semuanya disokong dengan Bahagian Nombor Digi AirSIM.

 

CallerTunes, pas Digi IDD dan pas Perayauan Digi tidak disokong. Jika anda adalah pelanggan CallerTunes, kami akan membatalkan langganan perkhidmatan secara automatik dalam masa 48 jam selepas mengaktifkan Perkongsian Nombor AirSIM anda. Setelah selesai, anda akan menerima SMS penamatan.

 

8. Bagaimanakah saya boleh menjejaki penggunaan dan caj Digi AirSIM saya?

Kongsi Nombor Digi AirSIM akan muncul pada bil anda sebagai 'SIM Kedua'. Suara dan data domestik dilindungi di bawah perkhidmatan Perkongsian Nombor Digi AirSIM standard berdasarkan pelan Pascabayar Digi utama anda. Walau bagaimanapun, jika anda membuat panggilan terus daripada Apple Watch anda ke nombor luar negara, kadar pengecasan Dail Langsung Antarabangsa standard akan digunakan mengikut kadar negara yang diterbitkan di sini. Caj standard dikenakan untuk penggunaan suara, SMS dan data kerana ini tidak termasuk dalam perkhidmatan Perkongsian Nombor Digi AirSIM standard.

 

9. Bolehkah saya mengambil panggilan pada kedua-dua peranti saya?

Dengan Perkongsian Nombor Digi AirSIM, anda boleh cuba mendapatkan panggilan pada salah satu peranti anda. Walau bagaimanapun, panggilan hanya akan disambungkan ke satu peranti. Oleh itu, apabila anda menerima panggilan pada telefon, anda tidak boleh mendengar perbualan dari jam tangan dan sebaliknya. Selain itu, jam tangan tidak boleh menamatkan perbualan yang diambil pada telefon dan sebaliknya.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article