Soalan Lazim: Fiber Percuma

Modified on Tue, 21 May 2024 at 04:06 PM

1. Bagaimanakah saya boleh mendapatkan fiber percuma untuk 6 bulan dengan pelan CelcomDigi Postpaid 5G yang baharu?
Pelanggan pelan CelcomDigi Postpaid 5G 60 SE dan CelcomDigi Postpaid 80 & ke atas yang telah berjaya mendaftar, memasang dan mengaktifkan pelan fiber 300Mbps CelcomDigi akan menikmati tawaran percuma ini selama 6 bulan. Untuk maklumat lanjut mengenai fiber CelcomDigi, klik di sini.


Nota Penting: Tawaran percuma selama 6 bulan hanya dikenakan pada kawasan di mana harga pelan CelcomDigi Fiber 300Mbps ialah RM139 (HRD). Pada lokasi di mana harga pelan fiber lebih rendah dari RM139, tawaran percuma selama 6 bulan tidak tertakluk. Untuk mengetahui sama ada anda layak mendapat 6 bulan percuma, staf cawangan kami boleh membantu anda untuk menyemak liputan fiber dan promosi di kawasan anda.


2. Bagaimanakah saya boleh menikmati Fiber PERCUMA Seumur Hidup pada pelan CelcomDigi Postpaid 5G 260?
Fiber Percuma Seumur Hidup akan diberikan untuk pelan fiber yang layak melalui kaedah rebat berjumlah RM139, selagi anda kekal dengan pelan CelcomDigi Postpaid 5G 260 dan mengekalkan keaktifan pelan fiber anda.

Jika anda belum mempunyai pelan fiber dengan kami pada masa ini, staf kami akan membantu untuk memeriksa liputan fiber di kawasan anda. Jika terdapat liputan yang tersedia, staf kami akan mengaktifkan pelan CelcomDigi Postpaid 5G 260 anda dan mengemukakan permintaan pengaktifan fiber. Setelah fiber dipasang dan diaktifkan, anda akan segera menikmati fiber percuma! Sila ambil perhatian bahawa anda perlu mendaftar untuk pelan CelcomDigi fiber 300Mbps dengan kontrak 24 bulan.

Jika anda kini mempunyai pelan fiber dengan kami, staf kami akan membantu untuk menukar pelan postpaid anda ke CelcomDigi Postpaid 5G 260 dan menukar pelan fiber anda ke pelan fiber yang layak. Setelah penukaran pelan fiber anda berjaya, anda akan mula menikmati rebat segera.

Untuk kedua-dua senario, sila ambil perhatian bahawa pelan CelcomDigi Fiber 50Mbps, CelcomDigi Fiber 100Mbps, dan pelan fiber bukan CelcomDigi tidak layak untuk fiber percuma.

Jika anda ingin mendaftar untuk pelan fiber dengan kelajuan yang lebih tinggi, anda perlu membayar tambahan RM20/bulan untuk 500Mbps, dan RM150/bulan untuk 1Gbps.

Untuk maklumat lanjut mengenai CelcomDigi fibre, klik di sini.


Nota Penting: Kontrak pelan fiber dan kontrak pelan CelcomDigi Postpaid 5G adalah dua kontrak berasingan. Sebagai contoh, jika anda menukar dari pelan CelcomDigi Postpaid 5G 260 ke pelan CelcomDigi Postpaid 160 sementara kontrak fiber anda masih aktif, anda akan kehilangan rebat fiber tetapi kontrak fiber anda akan kekal. Sebarang pelanggaran terma dan syarat kontrak akan disertakan caj penamatan awal pada kontrak fiber anda.


3. Pengaktifan fiber saya gagal tetapi saya sedang melanggan pelan CelcomDigi Postpaid 5G 260. Memandangkan saya tidak mendapat Fiber percuma, bolehkah saya menurunkan taraf pelan saya?
Ya, anda boleh menurunkan taraf pelan anda tanpa caj jika anda tidak mempunyai kontrak aktif pada pelan anda. Namun, jika anda telah mengambil kontrak peranti atau kontrak Freedom Add-Ons, caj penamatan awal akan disertakan jika anda menurunkan taraf pelan anda. Oleh itu, jika anda tidak mempunyai pelan fiber dengan kami pada masa ini, kami menggalakkan agar anda menunggu sehingga fiber anda berjaya diaktifkan sebelum mengambil kontrak pelan CelcomDigi Postpaid 5G 260 anda.

4. Laman web CelcomDigi tertera bahawa 'Tambahan rebat seumur hidup RM50/bulan' tersedia. Bagaimana saya tahu jika saya layak untuk rebat ini?
Tambahan rebat seumur hidup RM50/bulan untuk pelan CelcomDigi Postpaid 5G 260 layak untuk pelanggan Celcom & Digi sedia ada. Anda boleh bertanya tentang tawaran ini di cawangan terdekat anda.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article